Fabulous Gastronomy

BESTE WIJNKAART VAN NEDERLAND 2019-2020

Tot in onze diepste vezels willen wij onze gasten verwennen. Alleen het allerbeste is goed genoeg. Alles moet kloppen, zowel op het bord als in het glas. Zowel de sfeer als de service. Zowel de akoestiek als het zitcomfort – alles!

FG Restaurant (2 Michelinsterren) telt 50 uiterst comfortabele draaistoelen en een riante bar met 8 zitplaatsen. Aan die riante bar eet je Hida-gyu A5 (world’s finest beef) uit het vuistje, een lik vrijwel ongezouten kaviaar van de witte Siberische steur en drink je een huisgemaakte limoncello of een millésimé blanc de blancs uit een vederlicht, ultradun glas van Sophienwald. De wijncollectie van FG Restaurant, toegekend met een Best of Award of Excellence van Wine Spectator en door Proefschrift betiteld als Beste Wijnkaart van Nederland 2019-2020, beslaat 1.112 referenties. 

Een eyecatcher in FG Restaurant is de western oak lattenverlichting. De wastafel in het toilet is een waterval, de private dining room is een omgekeerde tuin, een oase van rust. Als enig restaurant in Nederland beschikken we over een eigen smaaklaboratorium. De scheikundige formules maken deel uit van het decor in FG Restaurant.

FG Restaurant heeft met de ModBar de meest geavanceerde espressomachine ter wereld in huis: alle belangrijke hardware is opgeborgen onder de bar. Deze machine kan water uit alle delen van de wereld simuleren, de smaak van water welteverstaan. FG Restaurant blinkt verder uit in patisserie. Vanaf 6 items zijn FG Bonbons -met ongekende vullingen- in luxe cadeaudoos verkrijgbaar. 

Onze innovaties zijn niet onopgemerkt gebleven. In Duitsland zijn we -want ik kan het niet alleen- uitgeroepen tot Koch des Jahres 2019, ofwel Chef van het Jaar. In januari 2017 mochten we uit handen van burgemeester Aboutaleb de Marketing Award Rotterdam in ontvangst nemen. Volgens de jury worden we beschouwd als de aanvoerders van een nieuwe stroming experimenterende koks die Rotterdam als food walhalla internationaal op de kaart heeft gezet. Door de gevolmachtigde minister is FG Restaurant bovendien aangewezen als Embahador Cultural van Aruba.

Aan kledingvoorschriften hebben wij maling. Je bent in FG Restaurant op naaldhakken net zo welkom als op sneakers. De ultieme eetbeleving is namelijk niet gekoppeld aan een dress code. Fanatiek Genieten ofwel Fabulous Gastronomy, daar staat FG Restaurant voor.

fgsig.png
François Geurds, patron cuisinier